Hulp nodig?

AWEL - Luistert naar kinderen en jongeren

Hulp nodig?

Awel luistert naar alle kinderen en jongeren met een vraag, een verhaal en/of een probleem.

Anoniem & laagdrempelig contactkanaal

Awel werkt volledig anoniem. Dit betekent dat enkel jij -als oproeper- en Awel ervan op de hoogte zijn dat jij met ons contact opneemt. We brengen niemand op de hoogte (geen ouders, leerkrachten, ...) én telefoongesprekken verschijnen niet op de factuur. Bovendien is een gesprek met Awel helemaal gratis!

Je kan Awel bereiken via:

  • het gratis telefoonnummer 102 (elke dag tussen 16 uur en 22 uur, behalve op zon- en feestdagen)
  • het forum op de website www.awel.be
  • e-mail naar brievenbus chez awel.be
  • chat op www.awel.be (elke weekdag tussen 18 en 21 uur)
  • Op de website staat heel wat informatie rond allerlei thema’s, bijvoorbeeld: pesten, verveling, verliefdheid, bang zijn, ouders, school. Per thema vind je vaak ook links naar meerdere andere interessante websites.

1712 - Gratis hulplijn bij geweld

Hulp nodig?

1712 is een hulplijn voor iedereen die vragen heeft over geweld, over kinderen die elkaar pijn doen en kwetsen, over volwassenen die kinderen pijn doen, ... Voor kinderen die zelf pijn gedaan worden, voor kinderen die weten dat iemand anders pijn gedaan wordt, voor kinderen die anderen pijn doen, voor volwassenen die kinderen willen helpen.

Word jij vaak uitgescholden? Is er iemand die jou fysiek pijn doet, slaat, schopt, ...? Worden er persoonlijke spullen van jou afgepakt? Dwingt iemand jou tot seksuele handelingen? Dan ben je slachtoffer van geweld. Hoewel je je daardoor erg onzeker en beschaamd kan voelen is het niet jouw schuld dat dit gebeurt. Je kan er best met iemand over praten.
Je kan de medewerkers bellen van maandag tot vrijdag tussen 9 en 17u . Mailen kan natuurlijk altijd.

Zij luisteren naar jou en denken samen met jou na welke dingen je zou kunnen doen of aan wie je zou kunnen vragen om iets te doen. De beantwoorders van 1712 zijn mensen die in een Centrum Algemeen Welzijnswerk en in een Vertrouwenscentrum Kindermishandeling werken.

1712 is anoniem. Je hoeft niet te zeggen wie je bent. Als je belt staat daarna het telefoonnummer niet op de telefoonrekening. Iemand anders hoeft dus niet te weten dat je naar 1712 gebeld hebt.

Meer informatie vind je op https://1712.be/over-1712

Kinderrechtencommissariaat

Hulp nodig?

Soms kan er iets fout lopen op je school, in de sportclub, in je buurt of gemeente, in de jeugdbeweging, in de jeugdzorg, de hulpverlening,... Of je voelt je slecht behandeld door de overheid of een officiële dienst. Het probleem geraakt maar niet opgelost. Je zocht overal hulp maar niemand kan of wil iets doen. Je zit vast. Je hebt een klacht over je rechten. Klop dan aan bij de Klachtenlijn van het Kinderrechtencommissariaat. Bel, mail, schrijf of surf en zij zoeken samen met jou naar een oplossing.

Bel de Klachtenlijn: 0800/ 20 808

van maandag tot donderdag van 9u tot 17u en vrijdag van 9u tot 16u
tijdens schoolvakanties van 9u tot 16u
gratis en vertrouwelijk
Mail: klachtenlijn chez kinderrechten.be

Zoek je informatie over kinderrechten? Je vindt alle informatie op www.kinderrechten.be

tZitemzo met de Kinderrechtswinkel

Hulp nodig?

Bij tZitemzo kan je alle vragen stellen over kinderrechten. Maar ook over de Belgische wet en kinderen.

Dus, zoek je info over het kinderrechtenverdrag? Heb je documentatie nodig voor een werkje over kinderarbeid? Hoe zit een echtscheiding in elkaar? Mag ik mijn naam zomaar veranderen?
tZitemzo helpt jou verder.

Ga naar http://www.tzitemzo.be/.